historische cultuur van bretagne

Ontdek de historische cultuur van Bretagne

Mocht je onze eerdere blogs gelezen hebben, weet je al dat Bretagne in Frankrijk een hoop te bieden heeft. Maar naast de toffe activiteiten en heerlijke eetgewoontes, biedt de regio ook een schat aan culturele activiteiten en evenementen die bezoekers een dieper inzicht geven in de rijke geschiedenis en tradities van Bretagne. Lees verder voor de meest populaire bezienswaardigheden.

Dansen op Bretonse wijsjes

Een iconisch cultureel evenement in Bretagne is de Fest-Noz. Dit traditionele Bretonse dansfeest vindt plaats in dorpen en steden over de hele regio. Wanneer je een bezoekje brengt aan dit feest krijg je de kans om de opzwepende ritmes van Bretonse muziek te ervaren en mee te doen aan traditionele volksdansen. De dansen, begeleid door instrumenten zoals de accordeon en de bombarde, zijn vaak energiek en meeslepend. Niet alleen de lokale bevolking viert feest tijdens Fest-Noz, ook toeristen zijn van harte welkom. Een geweldige manier om ondergedompeld te raken in de authentieke cultuur van Bretagne.

Keltische muziekfestivals

Bretagne heeft een levendige muziekscene met diepgewortelde Keltische invloeden. Het hele jaar door zijn er verschillende muziekfestivals in de regio die nationale en internationale artiesten aantrekken. De artiesten brengen een unieke mix van traditionele Bretonse en Keltische muziek tot leven. Het Festival Interceltique de Lorient is dan ook een van de meest bekende, met meer dan 700.000 bezoekers per jaar. Geniet hier van concerten, dansvoorstellingen en workshops die de Keltische muzikale erfenis vieren. Ben je meer fan van rock en pop-muziek? Ook dan zul je je hier niet hoeven vervelen met festivals als La Route du Rock en Art Rock.

Kunst en ambacht

In Bretagne beleef je de rijke traditie van kunst en ambacht, er zijn namelijk een tal van ateliers en galeries te vinden waar je lokale ambachtslieden aan het werk kunt zien. Als bezoeker kun je de kunstenaars ontmoeten en hun creatieve processen leren kennen. De ambachtslieden hechten veel waarde aan het behouden van traditionele technieken en het doorgeven van hun vaardigheden van generatie op generatie. Dichterbij de cultuur van Bretagne kun je bijna niet komen. Populaire ambachten in de regio zijn porselein, aardewerk en textielproducten. Tip: neem een souvenir mee om de herinnering aan je reis te bewaren en de locals te steunen. 

 

cultuur van bretagne

 

Ontdek de geschiedenis

Bretagne heeft een bewogen geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Er zijn verschillende historische evenementen in de regio die deze geschiedenis tot leven brengen. Een erg bekend middeleeuws festival is Dinan, waarin de straten van de stad tot leven komen met ridders, narren en ambachtslieden die de tijd van de ridders en kastelen nabootsen. Daarnaast zijn er een hoop kastelen en oude forten verspreid over de regio die open zijn voor het publiek en fascinerende inzichten bieden in het verleden van Bretagne. Je kunt een dag lang leven in de  middeleeuwen; waag je aan een zwaardgevecht, bezoek de middeleeuwse markten en hijs je in een kostuum.

Beleef de cultuur van Bretagne zelf

Vind je het leuk om tijdens je vakantie de cultuur van een plaats te leren kennen, kun je hier je hart ophalen. Dans, muziek, kunst en geschiedenis…. De culturele schatten maken een bezoek aan het prachtige Bretagne des te memorabel en de moeite waard. Verblijf tijdens je culturele trip bij Le Cheval Rouge. Wij verwelkomen je graag in ons kleine, maar fijne vakantiepark. Verschillende soorten accomodaties, een zwembad en gezellig samen dineren met ons en de andere gasten. Bij ons voelt het écht als thuiskomen.