Activiteiten bij ons, ideeën voor een heerlijk verblijf:

In juli en augustus organiseren we kanotochten naar een aantal eilandjes vlak voor de kust. Olivier laat jullie de zee verkennen per kano en de allerkleinsten kunnen mee in de motorboot. Buiten het hoofdseizoen organiseren we dagtochten in overleg. Uiteraard kunnen jullie er ook zelf per kano op uittrekken, we geven graag tips.

Oestersafari

Omdat de verschillen van de getijden in Bretagne erg groot zijn (tot wel 11m), is een wandeling over het getijdengebied met laag water één grote ontdekkingsreis. Zo lopen we naar de eilandjes, die alleen op dat moment te voet bereikbaar zijn en verzamelen we zeevruchten voor de avondmaaltijd. Tijdens deze wandeling legt Olivier alles uit van de flora en fauna op de bodem van de oceaan.

Creatief met schelpen

Schelpenlijstjes maken. Heb je op het strand ook zulke mooie schelpen gevonden? Samen met ons kan je er een mooi lijstje van maken voor je beste vakantiefoto. 

 

Hutten bouwen / organiseer een tafeltennis toernooi of een disco avond een poppentheatershow of heb je een ander leuk idee…? Wij staan er voor open en helpen je graag met voorbereidingen.

Volop vertier voor klein en groot….

Er zijn al een aantal mooie hutten verrezen, maar er zijn nog pallets en spijkers in overvloed. Pa of ma mag zelf begeleiden. Tafeltenniswedstrijden borrelen spontaan op, wij zorgen wel voor een beker.  We organiseren wekelijks een kampvuur. Ben je in voor een kinderdisco of een poppenkastvoorstelling? Die mag je organiseren in onze algemene ruimte.

Yoga

Wakker worden met yoga…buiten in de zon. Chantal heeft een 4 jarige opleiding tot hatha yogalerares gedaan en is nu bezig met een 3 jarige opleiding tot Ayurvedisch consulente. Graag geeft ze een lesje voor wie geïnteresseerd is wakker te worden met yoga of eventueel een Ayurvedisch consult.

Ontdek de omgeving

Bretagne is een paradijs voor natuur- en sportliefhebbers

Wandelen kan je hier erg mooi langs de beroemde Côte Granit Rose. De Gr34 loopt langs de gehele Bretonse kust, met adembenemende uitzichten kunnen wandelaars en natuurliefhebbers hier hun hart ophalen.

Watersport wordt hier veel beoefent; zeilen langs het natuurgebied les Sept Iles, kite surfen in de baai van st Michel en Greve, golfsurfen in Perros Quirec, kanovaren tussen de eilanden organiseren we wekelijks zelf en zwemmen kan heerlijk in zee of in ons zwembad op de camping.

Paardrijden vind je op 5km in Cavan, maar kan ook aan het strand

Fietsen: we hebben verschillende fietsen die jullie kunnen gebruiken, maar wil je een mooie tocht maken dan kan je bij de plaatselijke VVV electrische fietsen huren. Er zijn verschillende goed gemarkeerde fietsroutes te vinden in de omgeving.

Golf, een aanrader is: Golf Blue Green Pléneuf-Val-André. Echter in Begard (5km) is ook een 18 holes golfterrein.

Attractieparken, klimpark, planetarium of dierentuin zijn ook in de buurt te vinden

Vissen kan vanuit boten op volle zee of wandelend tijdens laagtij vind je allerlei verschillende schelpdieren.

Marktjes bezoeken; er zijn dagelijks verschillende marktjes te bezoeken. Zowel grotere als kleinere. In de zomer worden er op zondag ook regelmatig brocantes georganiseerd in de vele pittoreske dorpjes in de nabije omgeving.

Table D'hotes

Samen tafelen in de boomgaard

nagenietend van de dag met tips van de mede vakantiegangers, kinderen vinden gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens het hoofdseizoen is er iedere zondagavond een 3 gangen menu en donderdag avond een bbq, deze avonden boek je er automatisch bij, maar betaal je pas aan het einde van je verblijf. Is het minder druk dan kookt Chantal ook graag in overleg. Gespecialiseerd vegetarisch, heb je een allergie ook geen probleem, (wel even vooraf melden), maar eet je liever vlees of vis dan kan dat ook.

Quiches bestellen, heerlijk bij aankomst of juist bij vertrek. Een quiche vooraf te bestellen en warm opgediend krijgen op het moment dat jullie daar zin in hebben. Er is zowel keuze voor de vlees,- vis en groente liefhebbers.

Verjaardagstaart: ben je jarig of wil je iemand verassen met een lekkere taart? Vraag het Chantal en smul heerlijk van de speciaal voor jou gemaakte verjaardag taart.

Voor boekingen bel of reserveer online.