Bretagne: een avontuurlijk paradijs

Gelegen aan de noordwestelijke kust van Frankrijk: Bretagne. Een regio rijk aan geschiedenis, betoverende landschappen en een rijke culturele erfgoed. Desondanks is het niet alleen een bestemming voor geschiedenisliefhebbers en fijnproevers; het is ook een paradijs voor ware avonturiers. Met zijn gevarieerde terrein, prachtige kustlijn en natuurlijke schoonheid in overvloed biedt Bretagne een scala aan spannende activiteiten. Zowel voor volwassenen als kinderen. Wij vertellen je graag over enkele avontuurlijke activiteiten die je in de buurt van deze betoverende regio kunt beleven.

Surfen aan de kust

Met zijn uitgestrekte kustlijn en krachtige Atlantische golven, is Bretagne een populair begrip onder surfers van over de hele wereld. Het zit er langs de kust dan ook niet verlegen om surfscholen, waar lessen worden aangeboden voor alle niveaus. Dus of je nu een ervaren surfer bent of nog nooit een surfplank hebt vastgehouden, je bent welkom! Ook kitesurfen in de baai van st Michel en Greve is razend populair.

Zeilen en kanovaren op de Bretonse wateren

Met de zee altijd binnen handbereik, is zeilen en kanovaren een uitstekende manier om Bretagne vanuit een ander perspectief te ontdekken. Huur een zeilboot en laat de wind je meenemen langs de ruige kustlijn, omringd door kliffen en pittoreske baaien. Voor een intiemere ervaring is er ook de mogelijkheid om te kanovaren op de kalme wateren van de vele rivieren en meren in de regio. Kanovaren tussen de eilanden organiseren wij wekelijks zelf.

 

surfen in Bretagne

 

Wandelen en fietsen in de natuur

Bretagne heeft een gevarieerd landschap van glooiende heuvels tot rotsachtige bergen. Dat maakt het een geweldige bestemming voor wandelaars en trekkers. De GR34, ook wel bekend als de Sentier des Douaniers, is een beroemde wandelroute die je langs de hele kust van Bretagne leidt. Daarnaast zijn er verschillende goed gemarkeerde fietsroutes te vinden in de omgeving. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten op de zee en landschappen. Wij hebben verschillende fietsen beschikbaar voor gebruik. Voor elektrische fietsen kun je terecht bij de plaatselijke VVV.

Avonturenparken

Er zijn verschillende avonturenparken verspreid over Bretagne voor avonturiers en gezinnen. Denk aan parken waar je kunt tokkelen, lopen over touwbruggen en klimmen over uitdagende klimparcours. Heb je meer zin om de adrenaline door je lijf te laten stromen in een snelle achtbaan? Er is ook een attractiepark in de buurt. Geniet samen met vrienden en familie van een hele hoop plezier.

Le Cheval Rouge

Of je nu een volwaardige avonturier bent of gewoon op zoek bent naar wat uitdaging tijdens je vakantie, Bretagne biedt voor ieder wat wils. Deze prachtige regio in Frankrijk heeft een unieke combinatie van avontuurlijke activiteiten en natuurlijke schoonheid die je niet snel zal vergeten. Naast bovengenoemde activiteiten in Bretagne organiseren wij ook een heleboel leuke en spannende excursies. Bereid je voor op een onvergetelijke reis! Wij verwelkomen je graag in ons kleine, maar fijne vakantiepark. Verschillende soorten accomodaties, een zwembad en gezellig samen dineren met ons en de andere gasten. Bij ons voelt het écht als thuiskomen.