WANDELEN NOORD FRANKRIJK (GR34)

Wist je dat je in het voor- en najaar fantastisch kan wandelen in Noord Frankrijk en dan met name in Bretagne? Het is veelal zonnig en je kunt genieten van prachtige luchten en adembenemende uitzichten die continue veranderen door de grote getijde verschillen. Langs de gehele Bretonse kust loopt één lang wandelpad, de GR34. Tijdens deze route klim je over de roze rotsen en maak je afdalingen naar de witte stranden. 

In het voorjaar kijk je je ogen uit naar al het nieuwe groen, de bloemknoppen die je overal op ziet komen, de eerste primula’s langs de kant van de weg en word je omringd door de heerlijke geur van de gele stekelbrem. In het najaar loop je smikkelend langs de braamstruiken, kom je vele soorten paddestoelen tegen en geniet je van de prachtige herfstkleuren. 

 Ons wandelarrangement

 • Verblijf in een ruime tweepersoons kamer met privé badkamer en een part toilet. Je kunt gebruikmaken van de grote woonkamer beneden met houtkachel. 
 • Op basis van volpension;
  • Elke ochtend een vers ontbijt met huisgemaakte producten.
  • Je kunt je eigen lunchpakket samenstellen. 
  • Bij terugkomst van de wandeltocht een hapje.
  • In de avond een driegangendiner met zoveel mogelijk biologische producen uit eigen tuin (vegetarisch of veganistisch indien gewenst).
 • Vervoer van het einde van het wandelpunt naar het begin, zodat je niet steeds dezelfde route hoeft te lopen.
 • Je kunt gebruikmaken van de sauna, wandelkaarten, kano’s of een oestersafari.
 • Groepen zijn ook van harte welkom. 

Wandelroute (Bekijk fotoalbum)

Dag 1:
vertrek uit “La Roche Jaune”

Dag 2:
Startpunt is waar we de dag daarvoor zijn gestopt, namelijk “Plage de Porz Scaff”

Dag 3:
Deze dag wandelen we langs de granietkust. We vertrekken in “Perros Quirec” en stappen richting “Ploumanach” verder langs de kust van “Tregastel” tot het afgesproken punt voorbij “La Greve Blance” waar we worden opgehaald.

Dag 4:
Vandaag starten we in “Lannion” en volgen de GR34 langs de rivier Léguer tot het kustplaatsje “Pointe Servel”. Vervolgens trekken we noordwaarts langs de kust tot “Marais du Quellen”.

Dag 5:
Donderdag is het marktdag in Lannion. In de middag spreken we af in een cafeetje in “Trédrez-Locquémeau”. Vanuit daar gaan we naar het vertrekpunt. We wandelen weer langs de rivier, deze keer aan de andere kant, naar zee. Daarna gaan we zuidwaarts langs de kust tot we terug zijn bij het gezellige café. 

Dag 6:
Deze dag maken we een lange wandeling langs het kustpad naar “Locquirec”. 

Geïnteresseerd in het wandelarrangement?

Neem contact met ons op en ontdek de schoonheid van Bretagne. Voor de prijzen zie onze prijslijst.