WANDELEN FRANKRIJK (GR34)

Jij bent iemand die dol is op avontuurlijke vakanties en er graag op uit gaat. Wist je dat je in het voor- en najaar fantastisch kan wandelen in Frankrijk en dan vooral in Bretagne? Het is hier bijna altijd zonnig en door het verschil in getijden veranderen de prachtige luchten en adembenemende uitzichten continue. Langs de volledige Bretonse kust loopt één lang wandelpad, namelijk de GR34. Tijdens deze route beklim je de beroemde roze rotsen en maak je afdalingen naar de mooiste witte stranden.

Kies je ervoor om in het voorjaar te komen wandelen, dan word je omringd door nieuw leven in de natuur. Je ziet alle mooie bloemknoppen, de eerste primula’s langs de weg en overal ruik je de heerlijke geur van de gele stekelbrem. Ga je liever in het najaar op vakantie, dan loop je al smikkelend langs de braamstruiken, spot je diverse soorten paddenstoelen en geniet je van alle herfstkleuren.

 Ons wandelarrangement

 • Breng je vakantie door in een ruime tweepersoons kamer inclusief privé badkamer en een part toilet. Je kunt gebruikmaken van de grote woonkamer beneden met houtkachel. 
 • Op basis van volpension;
  • Elke ochtend een vers ontbijt met huisgemaakte producten.
  • Stel je eigen lunchpakket samen. 
  • Kom je terug van het wandelen krijg je een hapje en een drankje.
  • In de avond een diner van drie gangen met zoveel mogelijk biologische producen uit eigen tuin (vegetarisch of veganistisch indien gewenst).
 • Vervoer van het einde van het wandelpunt naar het begin, zodat je niet steeds dezelfde route hoeft te lopen.
 • Je mag gebruikmaken van de sauna, wandelkaarten, kano’s of een oestersafari.
 • Groepen zijn ook van harte welkom. We hebben plek voor ruim 14 man. 

Wandelroute (Bekijk fotoalbum)

Dag 1:
We beginnen vanuit “La Roche Jaune”

Dag 2:
Beginnen de wandeling waar we de dag daarvoor zijn gestopt, namelijk “Plage de Porz Scaff”

Dag 3:
Deze dag wandelen we langs de roze granietkust. We vertrekken in “Perros Quirec” en lopen richting “Ploumanach” verder langs de kust van “Tregastel” tot het afgesproken punt voorbij “La Greve Blance” waar we vervolgens worden opgehaald.

Dag 4:
Vandaag starten we in “Lannion”. We volgen de GR34 langs de rivier Léguer tot het kustplaatsje “Pointe Servel”. Vervolgens trekken we noordwaarts langs de kust tot “Marais du Quellen”.

Dag 5:
Donderdag is het altijd marktdag in Lannion. In de middag spreken we af in een cafeetje in “Trédrez-Locquémeau”. Vanuit daar gaan we naar het vertrekpunt. We wandelen weer langs de rivier, deze keer aan de andere kant, naar zee. Daarna gaan we zuidwaarts langs de kust tot we terug zijn bij het gezellige café. 

Dag 6:
Deze dag maken we een lange wandeling langs het kustpad naar “Locquirec”. 

Geïnteresseerd in het wandelarrangement?

Zie jij jezelf ook al wandelen in Frankrijk? Neem contact met ons op en ontdek de schoonheid van Bretagne. Voor de prijzen zie onze prijslijst.