WANDELARRANGEMENT BRETAGNE (GR34)

Wist je dat Bretagne ook wel bekend staat om haar prachtige wandelgebieden? Het is dan ook bij uitstek de perfecte plek om te wandelen in het voor- en najaar. Het is er veelal zonnig, er zijn prachtige luchten en je ziet adembenemende uitzichten die continue aan verandering onderhevig zijn vanwege de grote getijde verschillen. Langs de volledige Bretonse kust loopt één lang wandelpad, de GR34. Tijdens deze route beklim je de beroemde roze rotsen en maak je afdalingen naar prachtige witte stranden.

Kies je ervoor om de GR34 te lopen in het voorjaar, dan geniet je van het nieuwe groen, de bloemknoppen die overal tevoorschijn komen, de eerste primula’s langs de kant van de weg en niet te vergeten de heerlijk geurende gek stekelbrem. Ga je liever in het najaar deze avontuurlijke wandeltocht aan, dan loop je al smikkelend langs de bramenstruiken, spot je verschillende soorten paddenstoelen en word je omring door de mooie herfstkleuren.

 Ons wandelarrangement

  • Je verblijft in een ruimte tweepersoons kamer, inclusief privé badkamer en apart toilet. Je kunt gebruikmaken van de grote woonkamer beneden met houtkachel.
  • Op basis van volpension geniet je iedere ochtend van een lekker vers ontbijt met huisgemaakte producten. Je hebt dan ook de mogelijkheid om je eigen lunchpakket samen te stellen. Bij terugkomst van de wandeltocht eet je een hapje en ’s avonds hebben we een driegangendiner met zoveel mogelijk biologische producten, die veelal uit eigen tuin komen. We maken indien gewenst graag een een vegetarisch of veganistisch diner.
  • Er wordt vervoer voor je geregeld aan het einde van het wandelpunt naar het begin waar je je auto geparkeerd hebt. Zo kun je een groot gedeelte van de GR34 wandelen zonder steeds dezelfde weg terug te lopen.
  • Je kunt gebruikmaken van de vierpersoons sauna. Daarnaast hebben we wandelkaarten beschikbaar en op verzoek hebben we ook kano’s.
  • Ons mooie wandelarrangement wordt buiten het hoogseizoen (juli en augustus) georganiseerd.
  • We vertellen met veel plezier over de mooiste plekjes van ‘ons’ Bretagne.
  • Wil je komen wandelen met een groep, dan ben je ook van harte welkom. We hebben plaats voor groepen bestaande uit ruim 14 personen.

Wandelroute (Bekijk fotoalbum)

Wandeldag 1:
We vertrekken uit “La Roche Jaune”.

Wandeldag 2:
We beginnen de tocht waar we gisteren zijn gestopt “Plage de Porz Scaff”.

Wandeldag 3:
Dag drie lopen we langs de granietkust. We vertrekken in Perros Quirec, plage de Trestraou, en stappen richting PLoumanach verder langs de kust van Tregastel, Presqu’ile Renote, tot het afgesproken punt voorbij “La Greve Blanche” waar we opgehaald worden.

Wandeldag 4:
De dag begint in Lannion, we volgen de GR34 langs de rivier Léguer tot het kustplaatsje “Pointe Servel” en dan gaan we noordwaarts langs de kust tot “Marais du Quellen”.

Wandeldag 5:
Op donderdag is het altijd marktdag in Lannion. In de middag hebben we afgesproken in “ Le Cafe du Port” in Trédrez-Locquémeau. Vanaf hier worden we naar het volgende vertrekpunt gebracht. We wandelen weer langs de rivier (aan de andere kant dan gisteren) naar zee, daarna zuidwaarts langs de kust tot het gezellige caféetje waar onze auto geparkeerd staat.

Wandeldag 6:
We parkeren aan “ Le Grand Rocher” tussen St Micel en Grève en St Efflam voor een lange wandeling langs het kustpad naar Locquirec. L. en A. ronden er nog het schiereiland naar “Pointe du Chateau”. Afspraak aan het kleine strandje van Porz Biliec. Van hieruit worden we teruggebracht naar de auto.

Geïnteresseerd in ons wandelarrangement?

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om in het voor- of najaar bij ons te komen wandelen? Neem contact met ons op en ontdek deze lente, zomer of herfst de schoonheid van Bretagne. Voor de prijzen zie onze prijslijst.