WANDELEN IN BRETAGNE (GR34)

In het voor- en najaar kan je in Bretagne fantastisch wandelen. Veelal zonnig, prachtige luchten en adembenemende uitzichten die continue veranderen wegens de grote getijde verschillen. Langs de gehele Bretonse kust loopt één lang wandelpad, de GR34. Dit heeft beklimmingen over de roze rotsen en afdalingen naar de witte stranden.

In het voorjaar geniet je van het nieuwe groen, de bloemknoppen die je overal op ziet komen, de eerste primula’s langs de kant van de weg en de heerlijke geurende gele stekelbrem. In het najaar loop je al smikkelend langs de bramenstruiken. Ook zie je vele soorten paddenstoelen de grond uit poppen en kan je genieten van de mooie herfstkleuren langs de GR34: “Le Grande Randonnée: het douanierspad dat langs de kust loopt”

 Ons wandelarrangement

  • Verblijf in ruime 2 persoons kamer met privé badkamer en apart toilet met gebruik van de grote woonkamer beneden met houtkachel.
  • Op basis van volpension; iedere ochtend een lekker vers ontbijt met huisgemaakte producten, stel je eigen lunchpakket samen, bij terugkomst een hapje, s’avonds 3 gangen diner zoveel mogelijk biologisch en uit eigen tuin, met liefde klaar gemaakt en met veel plezier vegetarisch of veganistisch indien gewenst.
  • Vervoer van einde wandelpunt naar begin waar je je auto geparkeerd hebt zodat je een groot gedeelte van de Gr34 kan wandelen zonder iedere keer dezelfde weg terug te lopen.
  • Gebruik van sauna (4pers), wandelkaarten, evt. kano of een oestersafari.
  • Buiten het hoofdseizoen (juli en augustus) organiseren we deze mooie wandelarrangementen in Bretagne.
  • Met veel plezier vertellen we jullie de mooiste plekjes van “ons” Bretagne
  • Groepen zijn ook van harte welkom, we hebben plaats voor ruim 14 personen.

Bretagne, wandelweek voornamelijk langs de GR34; “le sentier des douaniers” langs de Bretonse kust. Volpension in “Le Cheval Rouge” bij Olivier en Chantal in Prat.

Wandelroute (Bekijk fotoalbum)

Wandeldag 1:
vertrek uit “La Roche Jaune”

Wandeldag 2:
We vertrekken waar we gisteren zijn gestopt “Plage de Porz Scaff”

Wandeldag 3:
Langs de granietkust. We vertrekken in Perros Quirec, plage de Trestraou, en stappen richting PLoumanach verder langs de kust van Tregastel, Presqu’ile Renote, tot het afgesproken punt voorbij “La Greve Blanche” waar we opgehaald worden door Olivier

Wandeldag 4:
Vandaag vertrekken we in Lannion, volgen de GR34 langs de rivier Léguer tot het kustplaatsje “Pointe Servel” en dan noordwaarts langs de kust tot “Marais du Quellen”

Wandeldag 5:
Donderdag is het marktdag in Lannion. In de middag hebben we met Olivier’s vader afgesproken in “ Le Cafe du Port” in Trédrez-Locquémeau. Hij brengt ons vervolgens naar het vertrekpunt. We wandelen weer langs de rivier (aan de andere kant dan gisteren) naar zee, daarna zuidwaarts langs de kust tot het gezellige caféetje waar onze auto geparkeerd staat.

Wandeldag 6:
We parkeren aan “ Le Grand Rocher” tussen St Micel en Grève en St Efflam voor een lange wandeling langs het kustpad naar Locquirec. L. en A. ronden er nog het schiereiland naar “Pointe du Chateau”. Afspraak aan het kleine strandje van Porz Biliec. Van hieruit brengt Olivier ons terug naar de auto.

Geïnteresseerd in het wandelarrangement?

Neem contact met ons op en ontdek deze lente, zomer of herfst de schoonheid van Bretagne. Voor de prijzen zie onze prijslijst.